Co nového na trzích?



Apple klesl o 35 %, ropa mínus 32 %, akciové fondy v USA klesly také dolů o cca 20 % a zlato skokově posílilo o 10 %. Takže se nám potvrzují předchozí prognózy.
Ekonomický cyklus je za svým vrcholem, teď si burzy uvědomily, že zisky společností nebudou takové, jaké se očekávaly a akcie logicky klesají. Spotřebitelská poptávka rovněž pomalu vykazuje poklesy. Průmyslová výroba v Německu jde taktéž dolů a to i v meziročním srovnání. Za mě mám jasno, čekat, čekat, čekat, a až se Vám bude nějaký titul líbit, kupujte. Zlato je pořád dobré na fixaci.
 

Ale co bude dál?

Osobně pracuji s tím, že bude mělká recese, neočekávejte katastrofu z roku 2009, to byla jiná pohádka. Já jdu teď více do hotovosti a vybírám si konkrétní tituly, které jsou podle mě špatně ohodnoceny a čekám lepší výprodeje = nižší ceny, zlato mám nakoupeno a teď nakupuji také, ale již ne tolik agresivně.

Ing. Zdeněk Nezval, MBA
ekonomický ředitel ZFP akademie, a. s.

 

Mám zájem o služby

Naší hlavní službou je poskytování investičního zlata, které je dnes dostupné všem. Můžete si na něj třeba našetřit se Zlatým Finančním Programem, který Vám to umožní. Chcete se dozvědět více? Pošlete nám svůj e-mail a my se Vám ozveme zpět.