DSC_4822-1.jpg

Zlato do každé domácnosti. Proč je výhodné do něj pravidelně investovat?

Datum: 22. 11. 2021 

Dávno už neplatí, že zlato je jen pro bohaté. Fyzické vlastnictví zlata si dnes díky Zlatému Finančnímu Programu od společnosti ZFP Gold může dovolit každý. Investičních produktů schopných odolat prohlubující se inflaci stále ubývá. Jeden ale zůstává, alespoň v dlouhodobém hledisku. Je jím fyzické vlastnictví zlata, což si uvědomuje stále větší počet investorů.

V pohádkách i ve filmech se sice vždy mluvilo o zlatých pokladech a cihlách. Uveďme to ale na pravou míru: zlato je dnes opravdu dostupné každému. Spořit do zlata se dá se ZFP Gold, a.s. již od 100 Kč měsíčně, a to už si může dovolit každý, ať už je to student, matka na mateřské dovolené nebo důchodce. A pokud se vám platba na „zlaté“ spoření zrovna nehodí nebo ji rodinný rozpočet nedovoluje, nic se neděje. Pošlete ji později nebo pošlete třeba jen půlku.

Chcete bezpečnost? Rozložte si rizika!
A proč vlastně zvolit zlato? Komodity jsou důležitou formou diverzifikace investic - rozdělení Vašich úspor. Jak uvádí mnoho odborných článků o investicích a spoření, není správná cesta spoléhat se ve stáří jen na starobní důchod. Určitě je dobré mít uzavřeno nejen doplňkové penzijní spoření, jakožto produkt podporovaný státem, ale je třeba se dívat i jiným směrem. Důvod je jednoduchý. Většina produktů je orientovaná na kapitálový trh a ten nám ukazuje, že dokáže slušně kolísat. Pro případy ekonomických a finančních krizí je bezpečné ukládat peníze do více druhů investic. Starým židovským pravidlem je, že část majetku je dobré mít v penězích, část v nemovitostech a část v komoditách, jako je právě fyzické zlato. 

„Zlaté“ výhody?
Investice do zlata je jistou a bezpečnou cestou k dlouhodobému uchování hodnoty vašich úspor. Největší výhoda zlata spočívá v tom, že se mu nejvíce daří v období ekonomické nestability. Nejnovějším důkazem byl rok 2020, kdy kapitálové trhy zažily i poklesy ve výši 30 % a zlato vyrostlo na svoji historicky nejvyšší hodnotu. A jsou tu i další nezanedbatelné výhody. Zlato nabízí anonymitu vlastnictví, nepodléhá DPH ani dani ze zisku. Navíc je zajištěna snadná obchodovatelnost, tzn. rychle jej směníte zpět na peníze. 

Jak tedy se zlatem začít?
Není dobré vyčkávat na správný okamžik, kdy jednorázově nakoupit zlatý slitek. Protože jak jste si mohli říct před lety, že zlato je drahé, stejně tak byste si to mohli říct nyní. Ale i zlato může být volatilní, a tak je tím správným řešením investovat do zlata průběžně a postupně si tak fixovat poměrnou hmotnost slitku dle aktuální ceny. A to až do doby, než slitek doplatíte. Pak je vám zaslán domů, kde dáte této formě investice anonymitu, což většina jiných forem investování nenabízí. 

V rámci společnosti ZFP Gold se zaměřujeme právě na pravidelné investování prostřednictvím Zlatého Finančního Programu, čímž zajišťujeme našim klientům, že nenakoupí zlato jednorázově ve špatný okamžik. Zkušenějším investorům umožňujeme na e-shopu samozřejmě i jednorázový nákup zlatých slitků. 

 

Bc. Radek Kučera, MSc., Marketingový ředitel ZFP GROUP

Mojmír Dvořáček, odborný konzultant ZFP Gold

Mám zájem o služby

Naší hlavní službou je poskytování investičního zlata, které je dnes dostupné všem. Můžete si na něj třeba našetřit se Zlatým Finančním Programem, který Vám to umožní. Chcete se dozvědět více? Pošlete nám svůj e-mail a my se Vám ozveme zpět.